Årstidens bedste råvarer

Leder du efter et lækkert måltid, der indeholder sæsonens bedste råvarer? De nordjyske restauranter har helt styr på, hvornår diverse grøntsager, frugter, svampe og krydderurter er i sæson, og de er eksperter i, at kombinere disse i en kulinarisk oplevelse.

Denne artikel giver dig et indblik i, hvilke råvarer der går i spidsen i hvilke sæsoner, og dermed også hvilke råvarer, du kan glæde dig til.

Forårets råvarer

Når træerne får skud til nye, grønne blade, og de små forårsblomster begynder at skyde op i vejkanten, ved vi, at foråret er kommet. Det betyder også, at forårets råvarer er på vej tilbage til restauranterne i Nordjylland

Disse råvarer inkluderer især:

  • Ærteskud
  • Asparges
  • Spidskål
  • Nye kartofler
  • Radiser
  • Jordskokker
  • Agurk
  • Babyspinat
  • Radiser

Det er klart, at ikke alle forårets råvarer er klar som det første i marts måned. Det kræver som regel noget tålmodighed, før alle forårets råvarer er klar til servering i restauranternes anretninger. Men ventetiden er det hele værd, for når de

Sommerens råvarer

Sommeren er en frisk og let tid, hvad angår råvarer. Her får du som regel serveret alle former for bær og melon, som du ofte finder i diverse sommersalater.

Når du får serveret mad om sommeren, får du især serveret:

  • Broccoli
  • Fennikel
  • Rabarber
  • Salat
  • Beder
  • Blommer
  • Bønner
  • Majs
  • Ribs
  • Spinat
  • Bær: Blåbær, hindbær, jordbær, brombær og kirsebær
  • Melon

Rigtig mange af forårets råvarer overgår også til sommeren, men de ovenstående råvarer er de primære for årstiden.

Sensommeren og efterårets råvarer

Sensommeren og efteråret er uden tvivl den førende sæson inden for grøntsager. I august, september og oktober finder du den længste liste over anvendte grøntsager, blandt restauranterne.

Efterårets menu indeholder som regel følgende grøntsager:

  • Selleri
  • Butternutsquash
  • Skalotteløg
  • Asier
  • Bladselleri
  • Hvidkål
  • Pastinak
  • Rosenkål
  • Rødbeder
  • Rødkål
  • Squash
  • Æble
  • Diverse vilde svampe
  • Græskar
  • Porre
  • Kastanje

Ja, det var en lang liste, men der var absolut ingen mulighed for, at gøre den kortere. Efteråret er højsæson for, at servere grøntsager, og det kan du godt glæde dig til, hvis du befinder dig på en hvilken som helst restaurant i efteråret.

Vinterens råvarer

Vinteren er især højsæson for rodfrugter og kål. Kål kommer især frem i takt med, at julen nærmer sig, og er rigtig god til at varme kroppen op i de kolde måneder.

De råvarer, der især træder ind i vinteren, er:

  • Porre
  • Pastinak
  • Kartofler
  • Jordskokker
  • Diverse citrusfrugter
  • Pære
  • Rødbeder
  • Selleri
  • Æble
  • Kål: Grønkål, hvidkål, rødkål og rosenkål

Ligesom med de andre årstider, er der enkelte råvarer, der går igen. Vinterens retter er generelt ikke så præget af grøntsager, og derfor går nogle af efterårets mange råvarer igen.

Nu har du en forventning af, hvad der kan blive serveret for dig, hvis du besøger én af de mange nordjyske restauranter, uanset hvilken årstid du besøger dem på. Kokkene i Nordjylland sørger for at forkæle sine gæster, med disse råvarer, og du kan være én af dem.

Sådan indretter du en lejebolig med personlighed

Lejebolig med personlighed

I Danmark bor flere hundredetusinder i lejebolig, hvilket kan skyldes flere årsager herunder økonomi og fleksibiliteten ved sådanne boliger. Men det kan føles som en

Læs mere »